Правда та міфи про рідку ізоляцію

Верстка

Рідка ізоляція… Для багатьох ці слова вже стали звичними. Вже не дивує товщина, яка вимірюється міліметрами. Вже оцінили зручність використання – звичайний пензлик чи фарбопульт. Декоративні властивості дозволяють не лише тепло ізолювати, а й прикрашати поверхню різноманітними кольорами. Завдяки універсальності рідкої ізоляції нею можна ізолювати і стіни, і підлогу, і стелю, і фундамент і навіть труби.

Росте попит, росте популярність, а разом з ними зростає і кількість інформації стосовно рідкої ізоляції – як достовірної, так і заплутаної та некомпетентної. Цією статтею ми прагнемо звернути Вашу увагу саме на достовірні факти та розвіяти міфи, якими «обросла» рідка ізоляція.

Отже, багато продавців обіцяють, що рідка ізоляція замінює товстошарову. А насправді, якщо мова йде про дім, квартиру або офісне приміщення, в якому зимою сухі стіни, а літом було жарко «як у всіх», тоді рідка ізоляція саме те, що потрібно. Літом у Вас буде прохолодніше ніж у сусіда на 10-15 градусів. А взимку Вам забезпечені додаткові 4-5 градусів тепла. А якщо Ви будуєте свій будинок, наприклад з білої (силікатної) цегли, товщиною 1,5 – 2 цеглини, то тут лише рідкої ізоляції може бути замало. Але Ви можете зменшити товщину товстошарової ізоляції, додавши декілька міліметрів рідкої, яка додатково до теплоізолючих властивостей, ще й захистить стіни від впливу УФ-променів та декорує їх. А якщо Ваш будинок з піно- чи газобетону, або з ракушняка – матеріалів достатньо теплих, то рідка ізоляція буде чудово виконувати свої функції самостійно. Запам’ятайте – рідка ізоляція не завжди є альтернативою стандартній. Але вона здатна збільшити її термін експлуатації та теплоізолюючі властивості в декілька разів.

Чи можливо нанести необхідний шар матеріалу за один раз? Ні, потрібно наносити тонкими шарами. Наприклад, щоб отримати 0,5 мм – треба зробити три проходи. Це пояснюється тим, що ми повинні рівномірно розташувати мікросфери в одній площині. А при нанесенні одним шаром, Ви отримуєте місця з великим скупченням сфер, які чергуються з місцями їхньої відсутності. Тобто, теплоізолюючого ефекту досягнено не буде.

Колір – ще один принциповий параметр. У рідкої ізоляції він білий! Не слухайте, якщо Вам пропонують сіру ізоляцію. Це буде лише фарба, на виготовлення якої використали дешеву сировину. Тому й ціна на таку «ізоляцію» завжди нижча за якісну та справжню.

Завжди звертайтеся до професіоналів! Якщо Вам не пропонують зробити розрахунок, не задають питань, а просто продають матеріал – тричі подумайте! Шар рідкої ізоляції вимірюється міліметрами. Якщо не вистачить навіть 0,5 мм – Ви не отримаєте бажаного результату. А зайві 0,5 – 1 мм суттєво вплинуть на бюджет.

І головне – якісна рідка теплоізоляція має коштувати не нижче, ніж 80 грн. Адже якісні компоненти виробляються за кордоном та чимало коштують. Додайте сюди доставку, митний збір та нестабільний валютний курс. Тож за 50 гривень Ви придбаєте фарбу, а не теплоізоляцію, зроблену із сировини сумнівного походження.

Застерігайтеся підробок! Перевіряйте якість матеріалу при отриманні – ТСМ Керамический має бути білого кольору з легким аміачним запахом консистенції від «густої сметани» до «пастоподібної». Звертайтеся тільки до авторизованих дилерів!

Сировина для виготовлення ТСМ Керамический поставляється німецьким концерном BASF. Виробництво сетрифіковано УкрСепро та відповідає Європейському стандарту ISO 9001:2009.